Merry X-Mas!!

God Jul!!!

24 december 2008, det är sol, 10 grader ute och jag befinner mig ca 600 mil från där jag borde vara! Hos Marina...

Jag tycker att det är riktigt tråkigt att befinna mig här nere just vid denna tiden.... Julmusiken sprakar ur dator högtalarna och jag tänker bara på hur det skulle vara att vara hemma, hemma med Marina. Mysa och pyssla och bara ta det lugnt.....

Dagen började med en fotpatrull i området runt campen kl 0600 (!) för att sedan fortsätta med lite frukost. Nu har jag jobbat undan huvuddelen av dagens jobb, men jag måste ut och rulla lite mer idag.... Sen blir det stort julbord vid 1800=) Efter det blir det nog en öl på mässen;-) Har bara druckigt öl på mässen en kväll här tidigare, det var när OR roterade hem. För mig var det en sorge öl och för OR förmodligen en glädje öl=)

I lördags kom det flyg från Sverige fullt med paket och julmat!!! Jag fick paket från Ola, Gustaf, Olle H samt två stycken från älsklingen=) Det var allt från golfklubbor och stabsportföljer till sängkläder och böcker=) Det var mycket uppskattat!

Än en gång GOD JUL och hoppas alla får en trevlig dag och kväll!!!

Kramar D







Snö!

Jag ser det snöar, jag ser det snöar ,det var väl roligt hurra!

HÄÄ!!

Nu har vinter kommit till öknen! Ca 15 cm snö föll igår och det fortsätter att snöa idag.... Det är iof bara 0 gradigt.
Det började precis som vilket snöoväder som helst i Sverige, trafikolyckor och snöbollskrig=)

Har precis varit på gymmet och kört ett hårt pass, vill ju se snygg ut inför Marina när man kommer hem=) Skall ut på patrull snart, lämna ved och samverka med kvartersäldsten i närområdet.

Saknar den analkande Julen oerhört mycket här nere, hör om hur det är julbak hemma och glöggkvällar. Ser fram emot nästa års julstök=) Här har vi haft lucia firande med lussebullar och luciatåg, alltid något.

Julmaten kommer tillsammans med en massa post på lördag, förhoppningsvis.... Har varit mycket strul med leveranserna hit ner.

På måndag börjar de första att åka på leave(!), redan!!! Min ställföreträdar åker då, då blir jag ensam på posten i två veckor och får förhoppningsvis mer att göra inom min egen tjänst!! JAg har just nu en jävligt bra betald halvtid=)

Dagarna rullar på med småproblem att lösa. Är iof lite trött på vuxna människor (framförallt officerare) som inte klarar sig själva och blir helt handikappade när de kommer utanför sin bubbla som de normalt jobbar i.... Men men, då går timmarna iallafall!

33 dagar kvar till första leaven, inte för att jag räknar men....

Ha det gott och ta hand om er därhemma!!

/D

1/10

Yo!

Nu har vi skickat hem de sista av våra företrädare=) Det är egentligen nu det börjar "på riktigt"=)

Roligt att träffa Olle R här nere=) Det har varit tomt i skövde utan honom och nu kommer det garanterat bli tomt i Afghanistan efter honom... Tråkigt att behöva säga hejdå, vi har ju inte direkt matchat våra missioner förut och inte nu heller! Hade varit roligt o intressant att göra en ihop=)

Idag har jag gjort 10% av missionen =) Hahaha Snart hemma igen!

Här rullar tiden på ganska fort. Tillbringade hela dagen igår hos tyskarna och idag blir det inomhus tjäns o ladda inför helgens äventyr...;-)

Längtar tills postgången har gjort sitt, i båda riktningar=) Har fått ett paket av MarCus o ett kort av Gustaf! Tack!!! Det värmer! Vet att det är mer påväg, därav längtan....


/D

Regn...

Måndag morgon, den obligatoriska morgonpromenaden på ca 5 km är avslutad o snart drar arbetet igång...

Vintern börjar närma sig, det märks tydligt här. Alla genomför åtgärder inför vintern. I fjol va det ner till -30 grader....

Idag regnar det, fast det skulle bli sol o varmare i slutet på veckan:-)

/D





Jag befinner mig i Norra Afghanistan



Mycket på en gång!

Hej hej hallå allihop!

Nu har min företrädare åkt hem, nu är det jag som har ansvaret=) Äntligen!
Överlämningsperioden kan vara den jobbigaste perioden på hela missionen, folk överralt man går på varandra samtidigt som vi nyare vill införa våra rutiner samtidigt inte börja förän våra företrädare åkt hem.... Vill ju inte trampa någon på tårna i landet lagom....;-)

Perioden har varit hektisk, tillråga på det så har jag varit förkyld o haft feber så det ggör ju inte saken enklare. Kl har ringt 0500 den senaste veckan o jag har försökt att somna innan 23 på kvällarna.... Men inatt fick jag möjligheten att sova ut, skönt!!!

Tidsskillnaden hit är +3,5 timme, fast det lustig är att den svenska regeringen har fastslagit att det är 4,5 timmar. Hmmm då skulle vi va den enda nationen som lever i den tidszonen....

Det har bara gått snart 2 veckor men när jag ser all julreklam på internet (tex aftonbladet.se) så längtar jag hem. Hem till Marina, bara ligga i soffan o mysa, våra härliga frukostar o ditt underbara skratt..... Saknar dig, massor.......

Tiden går fort här nere. Hittills har det funnits mycket att göra o det är skönt. Att befinna sig 600 mil hemifrån på ett ställe där jag måste bära 2 vapen o ca 25 kg utrustning så fort jag lämnar "hemmet" gör att man vill ha mycket att göra, fritiden gör att tiden går långsamt.... Vi har iof ett helt ok gym, ett löpspår runt campen (1km, och så långt är det runt campen innanför murarna) det finns en egen snickrad bio, tv-spelsrum o ett litet bibliotek. Men detta skall delas på ca 400 soldater....

Igår fick jag ett brev/packet av MarCus. TACK SÅ MYCKET!!! Det är en härlig känsla att få gå till posten säga sitt nummer o höra att man har fått ett brev=) O innehållet va kanon mannen!

Fredagar är muslimernas söndag = "arbetsfri". Det är bara vissa enheter som kan ha det så här, övriga (mig inkluderat) har måndag hela veckan.... Snart skall jag ut o rulla lite sen hoppas jag att jag kan ta en tidigare kväll...

Take care!


/D