Konstigt....

kollade på film med "Krabban" o "MTO" precis. Filmen handlade om vietnamkriget... Filmen utspelades 1968 och i filmen evakuerade man skadade soldater med helikopter. Det klarar inte svenska försvarsmakten idag 2009 i Afghanistan.... Det tycker jag är konstigt....

7 dagar kvar till leave, det tycker jag är skönt=)

Take care!!!


/Dennis

Länge sen sist...;-)

Bättre sent än aldrig!

Nu har Jul och Nyår passerat även här nere. Det är bara ISAF länderna eller iaf de kristna delarna som firat jul och nyår. Muslimerna firar ju inte jul och det muslimska nyåret är om någon månad.

Jul firades med att jobba=) Var ute på patrull i området kring campen på morgonen och sen var jag tvungen att åka till en annan Camp för att hämta lite diskmedel...  På kvällen var det ett enormt julbord=) Det var allt man kunde tänka sig båda avseende det varma och kalla delen samt efterrätter! Dock saknades den stuvade grönkålen....

Vi fick inga julklappar av försvarsmakten tyvärr, det är den alldeles för snål för! Men jag fick ner lite paket precis innan jul som var mycket uppskattade!

På juldagen hade vi 25 grader varmt o sol här nere så den dagen tillbringades på beachvolley banan! Det var riktigt härligt!


På nyår hade jag lovat att jag skulle genomföra en Music Quiz på våran mäss här nere. Den var som tur var mycket uppskattad som "uppvärmning" inför nyåret. På tolvslaget samlades alla (som var vakna) utanför kyrkan och en kille läste upp "ring klocka ring" samt att chefen skålade in det nya året med alla. Vi fick faktiskt ett glas mousserande att dricka=)


För övrigt rullar det på härnere. Dagarna fördrivs med jobb samt träning och läsning, film tittande eller videoredigerande.

Hela styrkan här nere är för snålt tilltagen det fattas folk överallt. Så man har möjligheten att hjälpa till och följa med lite överallt. Jag har vid ett par tillfällen varit med en grupp som håller på med att inhämta information från byarna avseende deras informations flöde ;-). Det har varit mycket intressant att kom ut i de små byarna utanför Mazar-E-Sharif som är den stora staden där vi har våran camp. Folket är väldigt fattigt och väldigt dåligt utbildade. De går tex. omkring i tofflor och sandaler i snön här och det är bara ett fåtal av byborna som kan läsa. Ibland finns det någon som kan lite engelska...


Snart är det dags för "leave" och dags att komma hem i 11 dagar, skall bli riktigt skönt!! Även om arbetstrycket ibland är lågt så är man ändå aldrig ledig. Man går i uniform hela dagarna och förväntas jobba jämnt.

Tack alla som skickat kort, brev och paket! Det uppskattas jättemycket!!

Lägger upp lite blandade bilder härifrån! Fast inte så många som jag hade hoppats på, internet är lite svajigt här;-)

Ta hand om er!

/Dennis